Blogstarz Oh Blogstarz

Untuk pengetahuan umum, aku adalah salah seorang peserta Blogstarz. Mula-mula aku kenali Blogstarz, melalui Harian Metro, kawan-kawan sepejabat semua berminat nak join benda ni since janji manis yang ditabur oleh pihak Blogstarz. Semua nak labur duit, nak share ambik pakej yang paling besar. Tapi aku cakap kat diorang bagi aku cuba dengan pakej yang paling kecik dulu, RM99.

Aku surf cari maklumat pasal Blogstarz ni sebelum aku join, dan yang mula2 sekali aku baca mengenai blogstarz ialah... Blogstarz: Apa Yang Kau Perlu Tahu Sebelum Lebur RM99 untuk Blog Sampah entri dari MohdIsmail.net (awat blog ni dah takleh bukak skrg??). Hati aku memang dah mula tak sedap time tuh.. tapi takpelah aku cuba dulu.. lagi pun RM99 je..mana tau betul2 boleh buat duit.

So, aku pun masuk le Blogstarz ni, dah bank in duit RM99, then aku fax ler butir pembayaran sepertimana di arahkan, tak cukup dengan fax, aku email, aku sms.. tapi pengaktifan memang lembab. Aku mula rasa nak marah, aku call office Blogstarz ni, haram tak dijawap, ada kawan aku tanya.."kau ni dah kene tipu kot".. Aku sedapkan hati sendiri, aku kata "isk kalo penipu takkan tiap2 minggu diorang ni masuk paper?". So aku email lak diorg ni, pastu diorg reply suruh sahkan pembayaran sekali lagi. Situ aku dah jangka, diorg ni mmg tak sistematik dan banyak masalah akan timbul nanti.

Actually, aku masuk Blogstarz untuk cari side income je, takde ler beriya2 nak jadikan ianya sumber pendapatan utama. Satu hari (setelah dekat 3minggu aku wat pembayaran), aku cuba la login akaun Blogstarz aku, huhh baru dapat akses, tu pun tak dapat sebarang notification (samada melalui email ke sms ke) yg mengatakan aku dah boleh start ber"blog". Memang tiada budi bahasa diorang ni, dah la bila kita mendaftar, takde le diorang bagi email ucapan terima kasih dan kata2 aluan sempena aku dah sedekah RM15 kat upline aku (aku pilih "founder" sbg upline aku) .

Beberapa hari dalam Blogstarz, aku belajar guna Bubbletalk, medan promosi ahli2 Blogstarz, rata2 promosi produk or programme yang sama (jadi siapa yang nak beli?) Aku yang sememangnya tiada biz yang nak di promote, adala join 2-3 biz yang modal kecil (MLM) ..dan aku pun dah jadi tak berapa bijak..terikut2 cara ahli2 Blogstarz yg amat aku kesiankan sekarang ni..BubbleTalk tu plak memang lah tak best, bayangkan selepas taip dan enter, kene klik refresh lak baru la msg yang kita taip tadi akan terpapar di skrin. Tu belum ambil kira nak setup blog lagi, memang tak user friendly.. semua nak kene cari dan cuba sendiri, (manual / tutorial utk setup blog tak diberikan). Pendek kata Blogstarz ni memang hampeh.. dan ini juga sebenarnya MLM, kalo tak taja orang ntah bila la nak kaya.. nak harap adshare, RM0.30 utk 2 bulan.. huhu lepas la nak bayar masuk tandas awam.

2 bulan aku ada dalam Blogstarz, aku dah rasa apa yang ahli dapat tak seperti yang dijanjikan. So aku dah malas nak layan, nak taja orang ..huh sorry aku taknak menipu orang, tapi ada la ahli Blogstarz yang pada mulanya aku kagum kerana kesabaran dan kesungguhannya dalam nak memajukan biz online nya, dia ni perempuan kot, tapi laki dia pun sometimes online pakai id dia.. aku pernah nak dealing biz batik dengan dia, wahh sembang cam bagus2, nak bawak ke Singapore katanya, nak order banyak.. Tapi on that time aku tak berapa harap dah sebab aku dapat rasa dah dia ni macam sembang je lebih. Aku bergiat aktif di Chat Box kepunyaan seorang rakan (juga mangsa Blogstarz) di sini aku belajar buat blog free, (blogspot) yg mana lebih mudah untuk aku set up dah lebih cantik/menarik berbanding dgn blog Blogstarz aku. (sekurang2 nya kat BLOGSPOT ni , aku tak di paksa letak iklan yang aku tak suka, buat semak je)

Owh, berbalik kepada cerita akak tuh dan laki dia, pernah sekali akak tu tersesat ke CB (chatbox) kawan aku tuh, hehe , aku ingat lagi dia ni cuba berlagak macam dia pandai sgt buat biz online ni, hari tu gak aku dengar dia melalut kata Blogstarz ni international, adik dia siap ada prospek dari luar Malaysia nak bawak join Blogstarz.. keras perut aku gelak.. ntah apa2 sungguh.

Haritu jugak aku dapat sms dari laki dia cakap yang order untuk batik tuh later dia akan confirmkan, sbb masa tuh dia takde kat Johor. Aku reply "ok je". Aku dah rasa something actually..

Next 3-4 days, aku dapat sms dari laki dia lagi, cakap nak cancel dealing dengan aku sebab kejadian kami "membancuh" bini dia kat CB kawan aku tuh. Haha something yang aku dah expect.. aku tak heran sangat sebab aku tak rugi pun. Di situ aku dah dapat tau, diorang ni memang tak professional, cepat melatah..emo.. Camana le nak bisness yekk??. Yang aku pelik, kami kutuk Blogstarz , awat bini dia or dia nak melenting.. kami pun ahli (lebih tepat kalo aku tulis mangsa) Blogstarz.. cuma kami dah sedar , salah ke kami nak sebarkan kebenaran kepada orang2 yang belum tahu.. Kami bukan seperti anda, yang sanggup buncitkan perut dengan duit menipu orang (menaja orang masuk ke Blogstarz aku anggap satu penipuan).

Okey, the main point why aku wat entri ni ialah..jeng..jeng..jeng.. SEMALAM AKU KENE SERANGAN SMS dari NMQ BLOGSTARZ..dia bengang kot aku lantang kutuk BLOGSTARZ kesayangan nya di BubbleTalk..

Sini aku letakkan SMS2 menarik dari beliau :

1. "Shacz jgn ckp byk2. Jgn jadi tali barut phd yg berlandaskan syaitan yg direjam. Jgn ingat dlm online tu line clear.. Jgn mencabar "

2. "Kalo nak sgt tunjuk jantan x jantan suruh balaci2 tu tipon aku skg! Jgn jadi kecut ckp ngan diorg.. Jadi jantan la sikit " - sms ni di tuju kat rakan2 seperjuangan ku...

3. "Ckp dgn org2 kau tu jgn tunjuk berani dlm online aje. Mana org2 kau tu? Takat citer blkg seorg pompuan mcm kau nak buatpe? Pesan kat jantan2 kau tu simpan je telur kat dalam kain kau!" lepas terima sms ni hati aku panas sat..ye la aku takde lak kutuk dia, lebih2 dah diorg ni, mana leh tahan..aku reply "woi pehal serang aku, ko yg takde telo kot"

4. "Telor adee, anak pun dah dapat sorang.. pesan kat otai2 kau tu kalo berani sgt meh tipon aku. Ckp terang2 apa prob? Jgn jadi otai2 jantan yg menyorok blkg kain pompuan mcm kau, murahan!"...aku reply gak yg ni " xde masa nak layan sms pengecut"

5. "Mana telor2 yg kau dah peram tu? Dah menetas ke belum? Lamanya tunggu! Dah jadi tembelang ke? Murahannn.."

6. "Murahannn! Warhh kah kah"

7. "Sedih bila trkenangkan mak/bapak kau dapat anak mcm ni. Ish ish ish. Penat diorang membesarkan dari janin tau2 jd murahan jgk"

7 sms dari NMQ aku balas 2 je..sbb aku tau no use layan org mcm ni... korang baca la sendiri sms2 dia..siapa yang kurang ajar??.. Sabar jela Blogstarz dah lahirkan org mcm ni..kesiann....

posted under |

6 comments:

shazat said...

Adess..lahanat punya NMQ...aku end my words kat buble semalam...dengan.."NMQ masih tersenyum walaupun ditipu oleh Blogstarz" dan "orang yang masih tersenyum walaupun ditipu adalah orang yang bodos"....

shacz said...

huhu..biarkan dia abe jatt,kita tgk je sampai bila dia leh bertahan... lum kaya lagi tuhh, sbb tu still menyemak kat bubble..

globality zone said...

nak jadi kaya tapi dgn mnipu org..melayu tipu bgsa sndiri..isk bodo nye..aq duk goyang kaki pon lg byk income dari addshare bs..huhu "baa ni'"(bhsa siam)..ta mairu mai pen(siam gak)ha3..

zuar said...

rmi gak yg komen blogstarz ni xbest..hehe

LogamHitam said...

Hhahahahhah... x abis2 lg geng2 blogsampah nie. Udah2 ler tu menipu org, ingat anak bini yg mkn duit haram korg buat. Org menipu mmg byk ler alasan, abis semua hadis kuar nak menegakkan benang basah dorg. X menipu? Kalau aku kmpl penipuan korg tu berlambak, bole kalah Gunung Everest tu. Aku rasa dah ckp ler 2 post aku berlegar2 kat ruang maya nie psl penipuan korg, xkan nak srh aku mengarang lg kot. Aku pun dah naik bosan nak sebut psl kesampahan korg tu. Nie ayat aku plg besh utk korg... "Mengapa ler korg dijadikan sebagai manusia. Kan lbh baik kalau korg dijadikan sebagai binatang". Senang citer kalau korg tu jd binatang, end of topic... mmg org tau semua binatang xde akal. Mcm nie jer sha, psl sms2 tu semua ngko buat report kat polis. Tu dah dikira serangan peribadi+seksual. Kiter tgk saper nak meleleh air mata lps nie.

Ary said...

penipu? iyer?...aduss.... x aktif pun cos susah nak handle blognya...mmm.....

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

Followers

Term of Use


Recent Comments